Forralj egy lábasban vizet, majd öntsd ki belőle (így nem ragad bele a tej). Önts 1/2 l tejet a lábasba, adj hozzá min. 2 ek cukrot (lehet barnacukor is, kicsit kevésbé édes, szép barnás színt ad). Készíts oda 4 ek grízt. Forrald fel a tejet. Mikor gyöngyözni kezd a tej, csurgasd bele a grízt, közben kavard folyamatosan, kis lángon főjön, kavargatva, amíg besűrüsödik . Ha túl híg, kevés grízzel korrigálj (értelemszerűen ha túl sűrű, kevés tejjel korr). Mielőtt leveszed a tűzről, adj hozzá ízlés szerint egy kis vajat, alaposan keverd el. Kicsit hagyd állni, utólag cukorral, kakaóval, fahéjjal, akármivel ízesítsd.
/forrás: Mami, Tm mamája/
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése