Bő vajon párolj meg két konzerv kukoricát, sózd, borsozd ízlés szerint, én szoktam hozzá őrölt chilit is tenni. Önts hozzá fél liter húsleveskockából főtt levet (lehet húsleves is persze, ha valakinek van otthon, nekem nincs). Leginkább csirke, max tyúk, a marha túl erős. Öntsd fel 3 dl tejjel, melegítsd. Bottrumixgéppel turmixold össze. Reszelj hozzá füstölt sajtot, kb 25 dkg-t. Forrald egyszer fel, közben megolvad a sajt is. Vedd kisebbre a lángot, add hozzá a felkarikázott keményebb, de nem szárazkolbászt, lehetőleg valami ízesebb, csípősebb hangulatút. Főzd a kolbásszal kb két percig, épp csak amíg színt ereszt a kolbász. Azon melegében tálald.
/forrás: stahl alapján, de továbbfejlesztve általam/
2 megjegyzés:
nyamm... Nem jó ezt ilyen korán olvasni, mert rögtön összefut a nyál a számban, ebédidő azonban csak másfél óra múlva...
nyamm, nyamm. ilyet csinálok :)
Megjegyzés küldése